Första inlägget

Nu så har mamma Jenny äntligen fått en liten stund över för att fixa med Helges blogg. Huvudsyftet med denna blogg är att hålla mammas nära och kära i Västergötland lite up-to-date. Bloggen är lösenordsskyddad i säkerhetssyfte.

Helge-pojken är idag 5 veckor och 6 dagar, han har varit på BVC och vågen visar högre siffror för var gång han är dit vilket är mycket positivt.

Eftersom BVC-besöket var framåt lunchtid blev det en promenad i vårsolen dit och pojken var vaken nästa hela vägen, han somna en liten stund innan vi var framme. Värt att veta är att det tar ca 45 minuter att gå dit. Hem åkte vi bussen. På lunch hade vi besök av Lotta som busade lite med Helge innan hon åkte hem och Helge var vaken nästan hela tiden som hon var här.

Eftersom Helge äter fort och tar in luft framkallas magknip vilket är jobbigt, mamma blir lite stressad och får chansen att träna avslappning under amning. Massage, sång, ligga på magen på mamma eller pappas bröst och när mamma eller pappa pratar lugnt med honom är också omtyckt.

Så mycket mer har inte hänt idag, men Helge har ju utvecklats en hel del sedan mamman pratade med många senast. Han följer med mycket med blicken och fäster den på olika punkter. Bland annat så tittar han mycket på något när han ligger och ammar eller ligger på skötbordet, vad det är har vi inte lyckats lista ut, men det kan vara konturer av något eller någon färg.

Vid 2 veckor 6 dagar noterades första riktiga leendet.

Varannan vecka går mamma Jenny och Helge på föräldragrupp i vilken Helge är yngst. Första gången tyckte inte Helge alls om att vara där, men andra gången gick det mycket bättre. Helge vill vara nära och blir helst buren hela tiden, men baby-sittern funkar också bra.

I måndags, 18/4, mamma och Helge på Öppna förskolan för första gången. Vi träffade några kompisar från föräldragruppen. Vi fick göra hand- och fotavtryck, inte för att Helge tyckte att det var någon höjdare, men det blev bra till slut.

Kommentarer
Postat av: Emma

Åhh va kul att få följa Helge å hans dagar :)

Nog för att vi bor i samma stad men ändå :)

Vi får ta å ses snart igen!



Kram Kram på er <3

2011-04-20 @ 22:37:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0