Nya rutiner och BVC

Igår, måndag var vi till BVC för vägning och mätning. Lille Helge växer så det knakar och utvecklas för fullt. BVC-sköterskan ville se om Helge kunde lyfta på huvudet något när han låg på magen. Jo då det kan han, han kämpade på för fullt och kikade en del i spegeln som hon höll upp framför. Dock behöver vi ju träna lite mer. Hon konstaterade också att lillkillen har lite humör, undra vem han kan ha fått det ifrån?

Eftersom Helge har fått för sig att det inte alltid duger med mammas bröst konsulterade jag lite med sköterskan hur vi ska göra. Helge har blivit lite bekväm eftersom han fått lite smak för utpumpad mjölk i flaskan vilket ju är mycket lättare att äta än den som mamma serverar direkt. Hon tyckte att vi ska göra som han vill och jag får sätta upp ett litet mål att pumpa ur till han blir 3 månader. Han tar ju trots allt bröstet de flesta målen, det är främst på kvällen som han blir lite lat. I fredags när vi var på restaurang med pappa Johans jobb fick han Sempers ersättning för första gången och det verkade slinka ner hur lätt som helst. Fick dock tips om att göra lite vakum i flaskan av Lotta (tusen tack vännen) så att han får kämpa lite för maten även när han ska äta från flaskan. Vi får väl se vart det leder, fortsättning följer...

Vad händer mer i utvecklingen? Jo Helge har blivit en bubblare och skrattar för fullt om dagarna. Senaste dagarna har han varit lite smågnällig, han har inte gjort "nummer två" =) ordentligt sedan onsdags/torsdags förra veckan och inte konstigt man är ledsen då eftersom det måste göra väldigt ont i magen.

/Mamma Jenny

Bilder


4/5 2011


4/5 2011


Bzzz 15/4 2011


Försvarsposition 23/5 2011 (fick inte till det att vända bilden)

Stora framsteg

Så har det hänt, jag lyckades med bärselen. Kände att det var dags att få det att fungera för att kunna klara av att tvätta andra dagar än när pappa Johan är hemma. Nere i tvättstugan slumra Helge till och nu när vi kom upp sov han. Han har i princip vägrat att vara i selen tidigare.

Han gör många andra framsteg: viftar/vinkar med armarna för fullt, i babysittern slår han mot träfigurerna framför så att de snurrar, han klarar av att ligga själv på golvet utan att det behöver låta som att hela världen håller på att gå under, och det går att lägga honom i sängen efter att han ätit klockan fem på morgonen - han somnar då om.

I torsdags var han och träffa en fem-dagarsbebis, helt plötsligt kändes han som en JÄTTE-bebis

På återhörande, mamma Jenny

Några bilder

Här kommer några bilder...


Helge och mamma myser på BB 11/3 2011.


Möjligt att detta är första natten Helge sover i egna sängen, 22/3 2011


Nybadad Helge 3/4 2011


Skalmans första barnvakt

Helges rutiner börjar definitivt likna Skalmans. Skalmans sovklocka brukar alltid ringa när det är någon som behöver hans hjälp, här är det Helges mat- eller byta-blöja locka som ringer när det är dags för mamma och pappa att äta. Skulle Helge mot förmodan ha somnat i mamma eller pappas famn och vi ska lägga ner honom ringer uppmärksamnhetsklockan när vi passar på att göra någon behövlig hushållssyssla. Detta tycker vi dock bara är hur mysigt som helst eftersom vår egna lilla Skalman kan ha en tendens till att bli bortskämd... på kärlek och uppmärksamhet. Vi/mamman bör dock se upp med så inte sättet att somna lille Helge blir till ett problem i framtiden, men det är ju bara så mysigt.



Idag har lille Helge haft sin/-a första barnvakt/-er förutom den korta stund mamma var i tvättstugan när mormor var på besök. Farmor Irene och farmors mor Wiola kom hit och passade Helge en timme medan mamma fick en välbehövd massage. Han sov när de de kom, men vaknade ca 30 minuter efter att mamma gått då underhöll han dom med härliga skratt.

I helgen och igår träffade Helge den förmodligen kommande favoriten Lova, hon tycker det är väldigt mysigt med lille Helge. För övrigt förgyller vi dagarna med skratt sång och promenader, ibland får vi lite sällskap av Elsa och hennes mamma. Helge sover som oftast mellan åtta på kvällen till fyra/fem på morgonen, men helt plötsligt händer det och rutinerna ändras.

Kram från oss / mamma Jenny

BVC 9 veckor

Så har vi varit på BVC för att mäta och väga, se inlägget "Vikttabell", men lille Helge har ännu inte kommit upp i femkilosklubben riktigt än. Allting verkar helt i sin ordning med pojken, han följer kurvorna som han ska.

//Mamma Jenny

Ny badupplevelse

En gång i veckan häller vi vatten i badbaljan och Helge badar en liten stund. Hittills har han inte varit särskilt förtjust över detta. I söndags, 8/5, var det dags. Men först var vi ute i stort sett hela förmiddagen. Promenerade en sväng i Högbo och vi fick i oss lite lättlunch medan Helge sov gott i vagnen. Åkte hem till Helges farmor och farfar efteråt. När jag skulle byta på pojken innan matdags ropade jag in Johan och vi konstaterade att veckobadet skulle bli tvunget att tidigareläggas. Vi tappade upp vatten i farmor och farfars badkar och förberedde oss på protester, men tvärtom vilken lycklig pojk. Det fanns ju plats att åka fram och tillbaka och sparka med benen, att bli upptagen ur badet var mindre roligt. Nu kanske vi måste åka runt och våldgästa folk med badkar, vad gör man inte för sin älskade son.

/mamma Jenny

Nattsömn

Hej hopp
Senaste en och en halv veckan har Helge sovit som ett "A-barn" som en del säger. Han har ätit vid sju/halv åtta och därefter somnat för natten och sen vaknat vid halv fyra/fyra då vi haft ett blöjbyte ocha han har ätit. Sen har han legat och slumrat till sex/halv sju. Nätterna mellan onsdag- torsdag och torsdag-fredag har han sovit ända till fem vilket ju helt klart varit lyx oss.

Igår bytte vi i princip bara blöta blöjor, annars har det varit både och i stort sett vid varje byte. När vi gick och lade oss igår rörde han på sig lite oroligt och jag kände på mig att jag inte skulle få sova till fem i alla fall. Mycket riktigt redan vid ett var det dags för blöjbyte och mat, men sen fick jag sova till halv sju.
Idag har Helge tagit igen gårdagen, det har sprakat och pruttat rejält, helt galet. Det måste vara så frustrerande för honom. Jag kan även nämna att han även brukar äta sig mätt på en kvart på en sida, idag har han ätit i nästan en timma på båda, han har varit galet hungrig. Antar att han är inne i en ökningsperiod och/eller så beror det på kolik-/magknipsmassagen vi börjat ge honom ordentligt. Helge och jag var på öppna förskolan i onsdags (mest uppskattat var nog sångstunden) där "fröken" visade mig lite bebismassage.

// Mamma Jenny

Ögoninfektion

Tiden har gått så fort att jag glömt skriva om Helges första läkarbesök. Vi fick en tid i fredags, den 29 april. På förmiddagen var vi och hälsade på på jobbet fast denna gången var vi på ekonomernas månatliga möte och fikade. Helge tyckte det var helt okej förutom när ekonomichefen började prata budget och prognos vilket gav alla ett gott skratt.

Efter att jag slängt i mig lunch knallade Helge och jag iväg till väldige teaken som ligger på sjukhuset. Eftersom vi var tio minuter tidiga fick vi vänta i 40 minuter innan distriktsköterskan frågade om vi hade tid, tydligen hade de bara en mottagning och hade dubbelbokat. Antaratt det är lika bra att vänja sig. Sköterskan konstaterade direkt att BVC-sköterskan kunde bett läkaren som är på BVC på tisdagar att kika på hans ögon. Efter konsultation med bar kliniken i Gävle fick vi en tid två timmmar senare till doktorn. Vi knallade hemåt och fick med oss pappa Johan tillbaka till doktorn som undersökte Helge. Doktorn konstaterade ögoninfektion. Åh lille Helge han var så duktig så, fick en liten present, tihi. Nu har vi behandlat ögonen morgon och kväll i 6 dagar och det ser mycket bättre ut, vi hoppas verkligen att det håller i sig.



Vid tangentbordet mamma Jenny

RSS 2.0