Nya rutiner och BVC

Igår, måndag var vi till BVC för vägning och mätning. Lille Helge växer så det knakar och utvecklas för fullt. BVC-sköterskan ville se om Helge kunde lyfta på huvudet något när han låg på magen. Jo då det kan han, han kämpade på för fullt och kikade en del i spegeln som hon höll upp framför. Dock behöver vi ju träna lite mer. Hon konstaterade också att lillkillen har lite humör, undra vem han kan ha fått det ifrån?

Eftersom Helge har fått för sig att det inte alltid duger med mammas bröst konsulterade jag lite med sköterskan hur vi ska göra. Helge har blivit lite bekväm eftersom han fått lite smak för utpumpad mjölk i flaskan vilket ju är mycket lättare att äta än den som mamma serverar direkt. Hon tyckte att vi ska göra som han vill och jag får sätta upp ett litet mål att pumpa ur till han blir 3 månader. Han tar ju trots allt bröstet de flesta målen, det är främst på kvällen som han blir lite lat. I fredags när vi var på restaurang med pappa Johans jobb fick han Sempers ersättning för första gången och det verkade slinka ner hur lätt som helst. Fick dock tips om att göra lite vakum i flaskan av Lotta (tusen tack vännen) så att han får kämpa lite för maten även när han ska äta från flaskan. Vi får väl se vart det leder, fortsättning följer...

Vad händer mer i utvecklingen? Jo Helge har blivit en bubblare och skrattar för fullt om dagarna. Senaste dagarna har han varit lite smågnällig, han har inte gjort "nummer två" =) ordentligt sedan onsdags/torsdags förra veckan och inte konstigt man är ledsen då eftersom det måste göra väldigt ont i magen.

/Mamma Jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0