Små risgryn

Skulle ha skrivit och berättat redan förra veckan, men man kan inte alltid hinna allt. Sedan ganska länge har vi skymtat två små risgryn uppe på Helge - hörntänderna, men så i torsdags förra veckan såg jag av en händelse ett tydligare risgryn nertill. Vänster hörntand är nog inte långt ifrån att spricka igenom.

Igår fick Helge och jag sällis av farmor till Valbo köpcentrum och han skötte sig exemplariskt. Vi hann med två blöjbyten, amning och en liten sov innan det var dags att åka hemåt. Tack svärmor för en trevlig eftermiddag och hjälpen.

Att somna och sova själv dagtid är inget som Helge gärna gör, men vi måste ju träna. Mamman tycker inte att det räcker med att sova en halvtimme åt gången dagtid och bara i mammas famn. Så igår efter shoppingen när mamman ändå också var trött tog vi tag i saken. Skruvade loss mobilen från skötbordet och satte den ovanför sängen, det tog sin lilla stund, men till slut så somnade både Helge och mamman. I skrivande stund testar vi igen och det verkar funka, hoppas han sover åtminstone en timme. Tack Emelie för tipset.

Bäst att få lite gjort nu.

/Mamma Jenny

"Jag vill inte sova" = sen kväll

Emellanåt händer det att Helge är väldigt trött, men vägrar sova. "Tänk om jag missar något". Oftast brukar det inte ta mer än en kvart, tjugo minuter så är han däckad, men inte ikväll. Det började hemma hos farmor och farfar. När vi kom dit åt han först, sen brukar han vanligtvis sova en liten stund om ca 30 minuter innan han äter sista målet och sen sover för natten och detta inom loppet av två timmar. MEN ikväll ville han inte sova alls den där halvtimmen utan skulle minsann vara vaken. Testade att ge honom mat vid vanlig tid, men inte då, han var ju trött och inte hungrig. Trodde då att han somnade för natten, men timmen senare vaknar han och då lurar mamma i honom lite mat minsann och det var ju så gott. Åkte hemåt för att sova, brukar somna i bilen, men klarvaken. Mamma gick runt här hemma, pappa gick runt, men nähä då. Somnade först efter 22.00. Frågan är nu hur länge han sover imorgon bitti, vaknar han 06.00 som vanligt, tidigare eller senare - ja det får vi veta imorgon.

I torsdags var det sista gången på föräldragruppen - det var bara fem stycken med. Vi pratade om språkutveckling och det var väldigt intressant. Det positiva var att Helge som nästan varje gång varit lite smått missnöjd denna gången låg på på madrassen och åt på sina älskade händer och en skallra. En annan mamma som har en två månader äldre bebis sa på slutet att det är så roligt att se på alla bebisar hur de vuxit under våren och blivit mer med och vakna och att denna gången var inte ens Helge ledsen =). Tidigare har ju mat-, sov- och byta-blöjan-klockan ringt. Kan ju även bero på att det börjar bli lite bättre i magen.

I fredags var vi på öppna förskolan på barnsång, Helge gillar verkligen det. Vi var där en bra stund efteråt också så eftermiddagen tillbringade Helge i sin säng,  många nya intryck blir man ju trött av.

//Mamma Jenny

Vaccination

På självaste 3-månadersdagen var det dags för Helges första vaccinationsspruta, vilken inte bara gjort på Helge utan även i mammas hjärta. Han blev så ledsen och helt plötsligt kändes han hjälplös, ett annorlunda skrik mot det andra han brukar ge ifrån sig. Hela fredagen och på morgonen/förmiddagen igår, lördag var så där alldeles extra mysig och skulle gosa och kramas och självklart fick han det eftersom mamma och pappa tyckte synd om lillpojken.


Helge efter vacc 10/6 2011

Vägde och mätte självklart också, dessutom passade Helge på att åka "lastbil" när han var på BVC.


Helge åker lastbil på BVC 10/6 2011

För övrigt tränar Helge på att lyfta på huvudet i mageläge och han är grym, men han har ju lite humör förstås. Tränar även på att inte äta från flaskan utan amma alla mål och även igår gick det toppen, han vill helt enkelt ha lite lugn och ro runt omkring sig när han ska äta. Mamman är överlycklig.


Helger lyfter på huvudet 12/6 2011


// Mamma Jenny

Playdate

Idag har Helge och mamman varit på playdate hos Elsa och hennes mamma Linda. Elsa är bara en dag äldre än Helge. Helge fick prova Elsas "myspöl", en rund madrass med en kant runt om fylld med såna där "bönor" som finns i sackosäckar. Dessutom har ju Elsa ett babygym, det var ju hur spännande som helst. Vi får se till att införskaffa oss ett sånt snart. När Helge och Elsa låg där bredvid varandra höll de plötsligt i varandras händer, så gulligt. Sen blev det en promenad till Gunnars udde, där var det full fart på fåglarna, men våra bebisar sussade gott i vagnarna och det trots skumpig stig.

På förmiddagen idag lekte Helge och jag som vanligt, kikar mycket i spegeln Helge har, den är spännande. Idag kikade vi även på lite kort på Helge, mamma och pappa, lite hästar så klart och så visade jag bilder på Lova och Lotta. I stort sett hela tiden låg han tyst och kikade nyfiket, men så när jag visade Lova började han veva med armarna och prata för fullt, även när jag jag visade bilden på både Lova och Lotta, hi hi, så sött. På dopet och senare i sommar ska jag se till att vi fotar nära och kära så vi kan göra en pekbok som Helge kan kika i, det blir nog många kort, så vi kanske får dela upp den.

Glömde ju skriva att vi var till doktorn i fredags och fick nya ögondroppar så nu ser båda ögonen riktigt fina ut, hoppas de förblir lika fina.

Vi tränar för övrigt mycket på att lyfta huvudet i magläge och Helge blir starkare för varje dag som går, riktigt duktig är han.

Positivt idag är att Helge ätit alla mål idag direkt från bröstet, ingen flaska idag alltså. Jag är lycklig, men önskar att det fortsätter så ett bra tag till, men vi får nog ta en vecka i taget.

På återbärande mamma Jenny

Ingen dag är den andra lik

Ja så är det verkligen, trodde verkligen ett tag att Helge skulle vakna på nätterna igen och äta, inte mig emot eftersom jag då visste att han skulle fortsätta amma. Men det måste ha varit något övergående. Han somnar återigen runt åtta-tiden. Det börjar med lite gnäll och så räcker det att stoppa i nappen och lägga honom på armen så slocknar han rätt fort efter att man gått runt en stund och sedan vaknar han vid 5-6-tiden på morgonen. Ibland och oftast fortsätter han att vara vaken och då får han ligga i hundsängen och vi skrattar, sjunger, pratar och leker någon timma. Men idag somna han (och mamman) när han åt så jag gick och lade honom i sängen igen och då vaknar han självklart och ligger vaken ca 30-45 minuter.

Helge är en riktig bubblare, det kommer bubblor ur munnen och han dregglar för fullt, dessutom pruttar han med munnen. Roligt att han härmar det vi har gjort. Det händer verkligen saker hela tiden, ibland är det svårt att hänga med, men han skrattar och pratar en hel del också. Vi sjunger och läser böcker. Han tycker verkligen om att titta på bilder i alla böcker och ska känna på dem.

Nu när det varit så varmt har vi ändå försökt komma ut en sväng, men promenaderna är lite kortare. Vi tror nästan att han fått lite värmeutslag så inne har han nästan bara blöja, men det är inte honom emot, han gillar definitivt att vara lite nakenfis.

//Mamma Jenny

RSS 2.0