"Jag vill inte sova" = sen kväll

Emellanåt händer det att Helge är väldigt trött, men vägrar sova. "Tänk om jag missar något". Oftast brukar det inte ta mer än en kvart, tjugo minuter så är han däckad, men inte ikväll. Det började hemma hos farmor och farfar. När vi kom dit åt han först, sen brukar han vanligtvis sova en liten stund om ca 30 minuter innan han äter sista målet och sen sover för natten och detta inom loppet av två timmar. MEN ikväll ville han inte sova alls den där halvtimmen utan skulle minsann vara vaken. Testade att ge honom mat vid vanlig tid, men inte då, han var ju trött och inte hungrig. Trodde då att han somnade för natten, men timmen senare vaknar han och då lurar mamma i honom lite mat minsann och det var ju så gott. Åkte hemåt för att sova, brukar somna i bilen, men klarvaken. Mamma gick runt här hemma, pappa gick runt, men nähä då. Somnade först efter 22.00. Frågan är nu hur länge han sover imorgon bitti, vaknar han 06.00 som vanligt, tidigare eller senare - ja det får vi veta imorgon.

I torsdags var det sista gången på föräldragruppen - det var bara fem stycken med. Vi pratade om språkutveckling och det var väldigt intressant. Det positiva var att Helge som nästan varje gång varit lite smått missnöjd denna gången låg på på madrassen och åt på sina älskade händer och en skallra. En annan mamma som har en två månader äldre bebis sa på slutet att det är så roligt att se på alla bebisar hur de vuxit under våren och blivit mer med och vakna och att denna gången var inte ens Helge ledsen =). Tidigare har ju mat-, sov- och byta-blöjan-klockan ringt. Kan ju även bero på att det börjar bli lite bättre i magen.

I fredags var vi på öppna förskolan på barnsång, Helge gillar verkligen det. Vi var där en bra stund efteråt också så eftermiddagen tillbringade Helge i sin säng,  många nya intryck blir man ju trött av.

//Mamma Jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0