Fotboll

Måste bara skriva och berätta att Helge kikade på matchen mellan Real Madrid och Barcelona en stund igår. Medan mamman passade på att ta sig en dusch satte pappan Helge i baby-sittern och la sig själv i puffen bredvid på golvet och slog på tv:n för att titta på fotboll. När mamman duschat klart hittar hon alltså sonen i baby-sittern och pappan på puffen, vem tror ni var mest intresserad av fotboll? Jo det var sonen det för pappan han sov så gott, synd bara att jag inte missade att fixa bildbevis, men det var en härlig syn.

Vid tangentbordet: mamma Jenny

BVC och Gävle

Så var vi på BVC i tisdags, men vi fick inga ögondroppar utan fortsatt ordination om att tvätta rent med ljummet vatten, men om det inte skulle bli bättre till idag torsdag när det var dags för föräldragrupp skulle vi prata vidare om det med annan distriktsköterska. Hon hänvisade oss vidare till vår hälsocentral så att de kan odla på Helges smetiga ögon

Igår efter lunch tog Helge och mamma Jenny en tur med bussen in till Gävle för att träffa Marie och tvillingarna Herman och Harry. Vi tog en tur på stan innan vi tog följe med Marie upp på Söder. Helge tyckte det var helt okej att träffa två nya kompisar trots åldersskillnaden på ett halvår. Vi blev upphämtade av pappa Johan och sen hälsade vi på farbror Fredrik och hans Julia innan vi åkte vidare hemåt. Helge var vaken länge igår kväll, han somna inte för natten förrän halv tio/kvart i tio och sov sen ända till fyra. Helge har haft ett par nätter då han har sovit längre. Han har ätit runt sju-tiden och somnat vid åtta varefter han inte vaknat förrän klockan fyra på morgonkvisten för att sen somna om och inte vakna vid halv sju igen, det har mamma Jenny och pappa Johan varit ganska lyxigt.

På långfredagen monterade pappa Johan upp en mobil med nallar på ovanför skötbordet. Första gången Helge låg under och kikade när de snurrade runt och spelade den traditionella visan på bebis-mobiler såg han helt lyrisk ut så nu har skötbordet blivit Helges favoritplats näst efter mammas famn.



Efter promenaden hem från dagens föräldragrupp, på vilken vi pratade om relationer och bebisarnas egenskaper, sover Helge nu på balkongen i ligginsatsen så det är bäst att mamman ser till att få lite mer gjort innan han vaknar och vill ha blöjbyte och mat.

Vid tangentbordet mamma Jenny


Påskhelgen

Strålande sol och temperaturer över tjugo grader - bättre påskväder går knappast att få. Långfredagen spenderade Helge till stor del i vagnen. Sedan fem år tillbaka anordnas i Sandviken med omnejd en konstrunda under påskhelgen. Pappa Johans kusin Helena hade även hon en liten egen utställning av sina akvareller och keramikskålar mm, vilken vi besökte. Efter att Helge fått lite lunch i sig tog familjen en promenad till delar av konstrundan på Sandbacka park. Helge sov vidare i vagnen och märkte nog knappt att han var hemma hos mammas jobbarkompis Annika. Hälsade på Lova med familj en stund på kvällen. Helge skrattade ordentligt för första gången när kompisarna Lotta och Peter busade med honom, det var riktigt härligt att se :-). På självaste påskafton hade Helge namnsdag, då det var Georg. På kvällen var vi bjuden på påskmiddag hos farmor och farfar och Helge fick sina första påskägg. Påskdagen blev en utflyktsdag och enligt mamma Jenny en viktig dag för Helge, efter en tur in till Gävle åkte vi till mammas hästkompis i Kungsgården, det var dags för Helge att träffa hästarna samt att få i sig lite lantluft. Det var absolut inte sista gången Helge träffade hästarna, eftersom Lova också gillar hästarna får vi ta en utflykt till stallet igen inom kort. Annandag påsk har även den spenderats i vagnen. Imorgon är det dags för ett BVC-besök igen, då hoppas vi på att få någon lösning på Helges variga ögon. Det sägs att tårkanalerna kan vara sega att komma igång hos en del barn, lite ögondroppar ska nog göra susen. Kram från oss.

Vikttabell

Datum           Ålder            Vikt (kg)        Längd (cm)
110310           Födelsevikt     3,096                   51
110312           2 dagar          2,964
110314           4 dagar          3,084
110316           6 dagar          3,070
110318           1 v. 1 d.         3,200
110324           2 v.               3,485                   52,5
110331           3 v.               3,755                   53,5
110407           4 v.               4,086                   56
110412           4 v. 5 d.        4,204                   56,2
110420           5 v. 6 d         4,420                   57,2
110426           6 v. 5 d.        4,584
110512           2 m. 2 d.       4,885                   59,5
110530           11 v. 4 d.      5,270                   60,5
110610           3 m.             5,520                   61,5
110706           3 m. 26 d.     5,900                   63,5

Bilder

Lång härlig promenad i det vackra vårvädret, söndagen den 17 april 2011.

På långpromenad i det härliga vårvädret, 17/4 2011


Här sitter Helge när han är nöjd om någon gungar honom och ger honom all uppmärksamhet. Händer ibland att han somnar också.

Halvnöjd kille i baby-sittern 18/4 2011


Första inlägget

Nu så har mamma Jenny äntligen fått en liten stund över för att fixa med Helges blogg. Huvudsyftet med denna blogg är att hålla mammas nära och kära i Västergötland lite up-to-date. Bloggen är lösenordsskyddad i säkerhetssyfte.

Helge-pojken är idag 5 veckor och 6 dagar, han har varit på BVC och vågen visar högre siffror för var gång han är dit vilket är mycket positivt.

Eftersom BVC-besöket var framåt lunchtid blev det en promenad i vårsolen dit och pojken var vaken nästa hela vägen, han somna en liten stund innan vi var framme. Värt att veta är att det tar ca 45 minuter att gå dit. Hem åkte vi bussen. På lunch hade vi besök av Lotta som busade lite med Helge innan hon åkte hem och Helge var vaken nästan hela tiden som hon var här.

Eftersom Helge äter fort och tar in luft framkallas magknip vilket är jobbigt, mamma blir lite stressad och får chansen att träna avslappning under amning. Massage, sång, ligga på magen på mamma eller pappas bröst och när mamma eller pappa pratar lugnt med honom är också omtyckt.

Så mycket mer har inte hänt idag, men Helge har ju utvecklats en hel del sedan mamman pratade med många senast. Han följer med mycket med blicken och fäster den på olika punkter. Bland annat så tittar han mycket på något när han ligger och ammar eller ligger på skötbordet, vad det är har vi inte lyckats lista ut, men det kan vara konturer av något eller någon färg.

Vid 2 veckor 6 dagar noterades första riktiga leendet.

Varannan vecka går mamma Jenny och Helge på föräldragrupp i vilken Helge är yngst. Första gången tyckte inte Helge alls om att vara där, men andra gången gick det mycket bättre. Helge vill vara nära och blir helst buren hela tiden, men baby-sittern funkar också bra.

I måndags, 18/4, mamma och Helge på Öppna förskolan för första gången. Vi träffade några kompisar från föräldragruppen. Vi fick göra hand- och fotavtryck, inte för att Helge tyckte att det var någon höjdare, men det blev bra till slut.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0